top of page

GEBOORTEFOTOGRAFIE

Misschien heb je er nog nooit van gehoord?! Of denk je gelijk waarom zou ik iemand foto’s willen laten maken van zo’n intiem en kwetsbaar moment. Maar geboortefotografie komt steeds vaker voor. Juist omdat het zo’n belangrijk en speciaal moment in je leven is. De eerste ontmoeting, de emotie, de sfeer, de liefde maar ook de steun naar elkaar toe zijn de belangrijkste punten die ik graag voor jullie zo mooi mogelijk wil vastleggen. 

Geboortereportage Kai-01876.jpg

Wat houdt geboortefotografie precies in?

Vanaf week 38 sta ik 24/7 voor jullie paraat. Dat houdt in dat jullie mij elk moment van de dag kunnen bereiken om te vertellen dat de bevalling is begonnen. Ik zal dus altijd in de buurt blijven en de batterij van mijn camera zal in deze periode altijd opgeladen zijn. Zo kan ik direct weg wanneer jullie met mij contact op nemen. Aangekomen bij jullie thuis of in het ziekenhuis zal ik beginnen met het vastleggen van de geboorte reportage. Details zoals de kleertjes die klaarliggen, de sfeer in de kamer, de steun en liefde naar elkaar tot en met de ‘geboorte’ van jullie kindje, de eerste momentjes samen, het moment dat jullie kindje gecontroleerd en gewogen wordt en de ontmoeting met opa en oma of misschien oudere broertjes en/of zusjes zal ik een voor een voor jullie op de mooiste manier vastleggen.

Wanneer ik mensen vertel over mijn werk trekken ze soms een vies gezicht. Vaak denken ze direct aan bloederige en intieme foto’s met lichaamsdelen waarvan je niet direct een foto zou willen hebben. Wanneer ik ze daarna een foto laat zien van een kindje wat word geboren staan ze versteld. Er is werkelijk waar geen intiem lichaamsdeel te zien en doordat de foto’s grotendeels zwart/wit zullen zijn zie je geen bloederige beelden. Een man gaf mij laatst een prachtig compliment toen hij zei dat hij de foto net kunst vond. 

Doordat bevallingen grotendeels plaatsvinden wanneer het buiten donker is zijn de lichtomstandigheden niet optimaal. Ik werk met een lichtgevoelige lens, maar heb daarbij wel enige vorm van licht nodig.

In de ruimte waar de bevalling plaats vind neem ik plaats op plek waar ik niemand last van mij heeft. De verpleegkundige, verloskundige en/of gynaecoloog kunnen zo ongestoord hun werk doen. Moeders beleven de laatste centimeters tot volledige ontsluiting vaak in een roes en zullen daardoor ook niet merken dat ik aanwezig ben. Doordat ze alles dus niet bewust hebben mee gemaakt zijn de foto’s erg dierbaar. Ze brengen je terug naar de periode hoe het echt was en geven op een liefdevolle en nette manier de mooiste dag van hun leven weer, namelijk de geboorte van hun kindje!

Waarom fotografeer ik geboortes?

20 jaar geleden was ik bij de geboorte van mijn jongste broertje. Ik wilde erg graag bij zijn geboorte zijn. Na enige twijfel en een aantal discussies verder vonden mijn ouders het goed. Een magische, indrukwekkend moment, dat tot op de dag van vandaag zoveel impact op mij heeft gemaakt. Deze gebeurtenis  heeft mij doen besluiten om mijzelf meer te gaan verdiepen in geboortefotografie. Na het volgen van een workshop geboortefotografie leerde ik ontzettend veel over dit onderwerp. Ik ben van mening dat je nooit bent uitgeleerd en volg daarom elk jaar verschillende workshops om nog beter te worden in dit prachtige vak. Maar de theorie toepassen in praktijk blijft voor mij het allermooiste wat er is. 

Mocht dit jullie leuk lijken neem dan gerust met mij contact op voor meer informatie of het plannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt tussen ons. 

Geboortereportage Milou-6961_edited.png

Pakket 1

 • Kennismakingsgesprek

 • Beschikbaar vanaf week 38

 • Fotograferen vanaf ongeveer 5 cm ontsluiting t/m 2 uur na de bevalling

 • Een prachtige reeks foto's van de mooiste dag uit jullie leven waarop jullie kindje wordt geboren 75 bewerkte foto's in hoge resolutie 

 • Mini album 15x15 cm Linnen Kaft

€1250.-

17913888511961425.jpg

Pakket 2

 • Kennismakingsgesprek

 • Beschikbaar vanaf week 38

 • Fotograferen vanaf ongeveer 5 cm ontsluiting t/m 2 tot 3 uur na de bevalling

 • Een prachtige reeks foto's van de mooiste dag uit jullie leven waarop jullie kindje wordt geboren +/- 150 bewerkte foto's in hoge resolutie 

 • Album 20x30 cm Linnen kaft
 • inclusief parkeerkosten

€1500.-

Geboorte reportage Devlin-46.jpg

Pakket 3

 • Kennismakingsgesprek

 • Beschikbaar vanaf week 38

 • Fotograferen vanaf ongeveer 5 cm ontsluiting t/m 2 tot 3 uur na de bevalling

 • Een prachtige reeks foto's van de mooiste dag uit jullie leven waarop jullie kindje wordt geboren +/- 150 bewerkte foto's in hoge resolutie 

 • Album 20x30 cm Linnen kaft
 • Inclusief Zwangerschap of Newbornshoot (15 foto's)
 • inclusief parkeerkosten

€1750.-

bottom of page